VISITA VIRTUAL A MONS OBSERVANS

El jaciment rom脿 de Mons Observans 茅s un dels 300 indrets tur铆stics de tota Catalunya, i dels 5 del Vall猫s Oriental, que ja es poden visitar virtualment des de Google Street View. Gr脿cies al projecte tecnol貌gic Google Trekker Catalunya, impulsat per la multinacional nord-americana i la Generalitat de Catalunya, els usuaris poden accedir a rutes i imatges que es poden contemplar en visi贸 panor脿mica de 360 graus de centenars d’indrets geolocalitzats de tot Catalunya, a partir de l’aplicaci贸 Google Maps.

L’assentament de Mons Observans, situat entre Montmel贸 i Montorn猫s, 茅s un dels cinc indrets seleccionats de la nostra comarca. A trav茅s d’un enlla莽 es pot fer una passejada pel recinte i fer un recorregut com si hom es trob茅s realment al mateix jaciment. Les imatges, que es poden visualitzar des de l’ordinador, la tauleta o el m貌bil, han estat gravades amb una motxilla d’1,2 metres i 18 kg de pes, que duu una c脿mera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Una persona pren les imatges mentre camina que, un cop processades, s’incorporen a Street View.

Aquest projecte es planteja amb el doble objectiu de potenciar l’atractiu tur铆stic de Catalunya, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del m贸n, i mantenir-se com a refer猫ncia en el camp de l’煤s de les tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 (TIC) a l’hora de realitzar promoci贸 tur铆stica. Per aquesta ra贸, aquests 300 indrets han estat incorporats, tamb茅, al web de promoci贸 tur铆stica de la Generalitat, de manera que s’hi pugui accedir des de la cartografia d’aquest portal.

Mons Observans a Street Wiew