VISITA VIRTUAL A MONS OBSERVANS

El jaciment romà de Mons Observans és un dels 300 indrets turístics de tota Catalunya, i dels 5 del Vallès Oriental, que ja es poden visitar virtualment des de Google Street View. Gràcies al projecte tecnològic Google Trekker Catalunya, impulsat per la multinacional nord-americana i la Generalitat de Catalunya, els usuaris poden accedir a rutes i imatges que es poden contemplar en visió panoràmica de 360 graus de centenars d’indrets geolocalitzats de tot Catalunya, a partir de l’aplicació Google Maps.

L’assentament de Mons Observans, situat entre Montmeló i Montornès, és un dels cinc indrets seleccionats de la nostra comarca. A través d’un enllaç es pot fer una passejada pel recinte i fer un recorregut com si hom es trobés realment al mateix jaciment. Les imatges, que es poden visualitzar des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil, han estat gravades amb una motxilla d’1,2 metres i 18 kg de pes, que duu una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Una persona pren les imatges mentre camina que, un cop processades, s’incorporen a Street View.

Aquest projecte es planteja amb el doble objectiu de potenciar l’atractiu turístic de Catalunya, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, i mantenir-se com a referència en el camp de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’hora de realitzar promoció turística. Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats, també, al web de promoció turística de la Generalitat, de manera que s’hi pugui accedir des de la cartografia d’aquest portal.

Mons Observans a Street Wiew