jocs romans

VENIU A PASSAR UN MATÍ «A LA ROMANA» A MONS OBSERVANS

El proper diumenge 16 de desembre l’assentament romà de Mons Observans obrirà les seves portes amb diverses activitats de descoberta del jaciment i de l’època romana adreçades a petits i grans en el marc del programa Mons Observans en família.

Esmorzar romà

La primera activitat començarà a les 11 en punt del matí i consistirà en un esmorzar “a la romana” en el qual les persones assistents podran fer un tast d’alguns dels principals ingredients de la cuina d’aquell temps, com les delicioses botifarres de Lucània o el moretum, una crema de gust contundent elaborada amb formatge, all, herbes aromàtiques i oli d’oliva.

Visita teatralitzada

Havent esmorzat la Sàlvia Estàlvia, matrona del jaciment, acompanyarà els assistents a visitar el seu palau i els convidarà a recórrer cadascuna de les estances per descobrir com era la vida dels seus habitants fa més de 2.000 anys.

Taller de jocs romans

Per cloure el matí, els visitants podran passar una estona divertida jugant amb la Sàlvia a alguns dels jocs preferits dels nens i les nenes de l’antiga Roma. Aleshores els agradava molt jugar amb els fruits secs i, més concretament, amb les nous, que anomenaven nuces i que utilitzaven com si fossin bales o caniques. En aquest taller la Sàlvia mostrarà als assistents diversos jocs de nous similars a les nostres bitlles (els castellets) o a la xarranca (joc de la delta i del triangle).

Totes les activitats excepte l’esmorzar són gratuïtes pels habitants de Montmeló i de Montornès del Vallès. Us hi esperem!