JA TENIM AQUÍ LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA A MONS OBSERVANS

El proper dissabte dia 6 de juliol es donarà el tret de sortida al programa de les Nits d’Estiu a la Romana a Mons Observans, que enguany arriba a la dotzena edició.

Aquest certamen va néixer l’any 2013 amb la voluntat d’oferir al públic activitats culturals inspirades en l’època clàssica que complementessin les visites i tallers que s’organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l’astronomia i la mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d’Estiu, que s’han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l’entorn.

El programa de les Nits d’Estiu a la Romana 2024 començarà el dissabte dia 6 de juliol a les 20 amb l’obra teatral «L’Última història de la història de Juli Cèsar». Una proposta de la companyia La Genovesa on actors, titelles i siluetes ens parlen del final de Juli Cèsar i on descobrirem una història d’intrigues, d’enveges i de venjances, així com el tràgic desenllaç d’aquest famós general. L’última història de Juli Cèsar va ser, en realitat, la primera d’una sèrie d’esdeveniments que van capgirar la història i van donar pas a nou ordre.

El dia 20 de juliol i com a gran cloenda el jaciment es vestirà de gala per celebrar el tradicional sopar romà, on el restaurant Can Candelich, seguint les antigues receptes del mestre cuiner Apicius, elaborarà un menú molt selecte. Tota la vetllada estarà conduïda i presentada per Kuanum, empresa dedicada a la difusió cultural amb els cinc sentits i experts en arqueogastronomia.

Per ambdues activitats cal reserva prèvia per la web entrapolis.com.