Torna la Setmana de la Ciència a Mons Observans el 19 de novembre

Enguany se celebra la 28a Setmana de la ciència i Mons Observans, com sempre, s’hi suma presentant una interessant activitat el dia 19 de novembre. Aprofitant l’holografia del terreny i el punt privilegiat d’observació on està situat el jaciment es realitzarà un taller d’observació solar amb telescopi i de creació d’ulleres per poder visualitzar el sol de forma segura, conduït per Cosmik sl.

Gràcies al telescopi podrem, si el sol ens ho permet, veure erupcions solars. Tot un espectacle visual tenint en compte que són explosions gegantines en l’atmosfera del Sol, que alliberes quantitats d’energia similars a unes centenes de bombes d’hidrogen. Astronomicament estem en un moment propici, ja que aquest 2023 el sol esta tenient una forta activitat amb explosions solars espectaculars.

Es tracta d’una activitat familiar per gaudir de l’entorn, de l’astronomia i de la ciència en un marc de patrimoni històric i arqueològic que no us podeu perdre!

L’observació solar començarà a les 11 h en el recinte arqueològic i finalitzarà a les 14 h. En cas que calgui i per tal de fer més fluida l’activitat i que tothom en pugui gaudir es faran dues sessions. La primera d’11 h a 12:30 h i la segona de 12:30 a 14 h. Per poder assistir cal fer reserva prèvia a https://www.entrapolis.com/entradas/observacio-solar-a-mons-observans  .

Us hi esperem!