reportatge planeta canalla

PLANETA CANALLA A MONS OBSERVANS

El passat 9 de febrer el programa infantil de Vall猫s Visi贸 i VOTV Planeta Canalla va emetre un reportatge dedicat a l’assentament rom脿 de Mons Observans. Es tracta d’un reportatge molt especial en el qual dos infants de l’escola Pau Casals de Montmel贸 van entrevistar Salvia Estalvia, una matrona romana representada per l’actriu Elena Cod贸, que va conduir els intr猫pids reporters per les diverses estances de l’assentament i els va explicar com era l’edifici al segle II abans de Crist, abans de que qued茅s enterrat sota una espessa capa de terra que el va mantenir en l’oblit durant m茅s de 2.000 anys. Els infants van aprendre, entre d’altres coses, com s’ho feien els romans que vivien a l’assentament per assegurar-se el prove茂ment d’aigua amb l’ajut d’un acurat sistema de canalitzacions que els permetia recollir i emmagatzemar l’aigua de la pluja en dues grans cisternes que encara es conserven. Tota una lli莽贸 del passat que avui en dia ens permetria estalviar recursos naturals i ser m茅s respectuosos amb el medi ambient.

El dimarts 16 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, el programa emetr脿 un segon reportatge centrat en els tallers d’arqueologia que s’organitzen mensualment a Mons Observans per donar a con猫ixer als m茅s menuts la tasca dels arque貌legs. Els tallers, que tamb茅 s’ofereixen al p煤blic escolar, es duen a terme a l’aula d’arqueologia, un gran sorral que cont茅 la reproducci贸 de dues estances del jaciment i en el qual els infants poden descobrir r猫pliques dels objectes que es troben habitualment en una excavaci贸 arqueol貌gica.

Planeta Canalla 茅s un programa de caire familiar produ茂t conjuntament per les dues televisions p煤bliques de la comarca (Vall猫s Oriental Televisi贸 i Vall猫s Visi贸) en col路laboraci贸 amb la Xarxa de Televisions Locals. Dirigit per Manel Carvajal i Albert Jordana i presentat per Rafa Navarro, ha fomentat, des dels seus inicis, la participaci贸 dels infants, que en s贸n els veritables protagonistes.

Podeu veure el reportatge aqu铆