NOVA EDICIÓ DE LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA AL MONS OBSERVANS

Aquest dijous 7 de juliol es donarà el tret de sortida al programa de les Nits d’Estiu a la Romana a Mons Observans, que enguany arriba a la desena edició.

Aquest certamen va néixer l’any 2013 amb la voluntat d’oferir al públic activitats culturals inspirades en l’època clàssica que complementessin les visites i tallers que s’organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l’astronomia i la mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d’Estiu, que s’han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l’entorn.

El programa de les Nits d’Estiu a la Romana 2022 començarà el dijous dia 7 de juliol a les 19 hores amb el club de lectura de les biblioteques de Montornès del Vallès i Montmeló, on l’escriptora Teresa Sagrera presentarà la seva novel·la «Cabells de gebre: per bruixa i metzinera».

El dissabte 9 de juliol a les 19 hores, el Mons Observans es convertirà de nou en un odeò. Aquest cop seran les sopranos Belén Garcia i Maria Pitarch juntament amb les mezzoropranos Marta Roca i Maria Isidoro conduïdes per la pianista Viviana Salisi, qui ens submergiran en l’apassionant món de l’òpera amb un recull d’àries i duets evocadors del món clàssic, agrupats sota el títol «Amor a Roma».

Per concloure la programació d’activitats s’oferirà dues experiències gastronòmiques. La primera el dia 16 de juliol amb la degustació de diferents vins amb D.O Alella amb el maridatge a carrer de La Gourmet-Teca. Finalment, la cloenda serà el dia 23 de juliol amb el tradicional sopar romà, on el restaurant Can Candelich, seguint les antigues receptes del mestre cuiner Apicius, elaborarà un menú molt selecte. Tota la vetllada estarà conduïda i presentada per Kuanum, empresa dedicada a la difusió cultural amb els cinc sentits i experts en arqueogastronomia.

 

Per a més informació consulteu l’agenda d’activitats:  http://www.monsobservans.cat/agenda/