Nits d’estiu a la romana 2023

Aquest dissabte dia 8 de juliol es donarà el tret de sortida al programa de les Nits d’Estiu a la Romana a Mons Observans, que enguany arriba a l’oncena edició.

Aquest certamen va néixer l’any 2013 amb la voluntat d’oferir al públic activitats culturals inspirades en l’època clàssica que complementessin les visites i tallers que s’organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l’astronomia i la mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d’Estiu, que s’han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l’entorn.

El programa de les Nits d’Estiu a la Romana 2023 començarà el 8 de juliol a les 21 amb una activitat trencadora que permetrà als participants viuran una experiència única de nit en el bosc. «Paraules de trenques ossos», que així es diu l’espectable, proposa una reflexió sobre la vigència de la nostra tradició oral, sobre on pot trobar-se la màgia avui en dia, i sobre les noves formes d’explicar històries en un món envoltat de tecnologia com l’actual.

El dissabte 15 de juliol a les 20 hores, el Mons Observans gaudirà del concert d’un quartet de guitarres format per Andrea Barato, Jorge de la Cruz, Leandro Fernández i Sara Congost, amb el que podrem gaudir, d’entre altres, de peces de Johan Sebastian Bach, Enric Granados i Isaac Albéniz.

Finalment, la cloenda serà el dia 22 de juliol a les 20 hores amb el tradicional sopar romà, on el restaurant Can Candelich, seguint les antigues receptes del mestre cuiner Apicius, elaborarà un menú molt selecte. Tota la vetllada estarà conduïda i presentada per Kuanum, empresa dedicada a la difusió cultural amb els cinc sentits i experts en arqueogastronomia. És molt important que en fer la reserva indiqueu si hi ha alguna intolerància, al·lèrgia o dieta no càrnia.

 

Reserves:

Dia 15, concert de quartet de guitarres: 

https://www.entrapolis.com/entradas/nits-destiu-a-la-romana-concert-de-quartet-de-guitarra

 

Dia 22, Convivium

https://www.entrapolis.com/entradas/nits-destiu-a-la-romana-convivium-assentament-roma-mons-observans-22072023