piranesi, DOMUS Fassa Bortolo

Mons Observans, Premi Internacional d’Arquitectura DOMUS Fassa Bortolo

El projecte arquitect貌nic de recuperaci贸 de l’assentament rom脿 de Mons Observans a Can Tac贸, obt茅 el Premi Internacional d’Arquitectura DOMUS Fassa Bortolo

La sisena edici贸 del Premi Internacional DOMUS Fassa Bortolo, organitzat per la universitat italiana de Ferrara, ha atorgat la Medalla d’Or al taller de l’arquitecte Toni Giron猫s pel projecte de recuperaci贸 de l’assentament rom脿 de Can Tac贸.

Domus 茅s un important reconeixement internacional que premia l’excel路l猫ncia en el camp de la restauraci贸, la reconstrucci贸 i la restauraci贸 arquitect貌nica i paisatg铆stica.

Enguany i per primera vegada, la participaci贸 en els reconeguts Premis DOMUS ha comptat amb professionals de l’arquitectura de tots els continents, Han competit un total de 105 projectes, 40% d’It脿lia i la resta de diversos pa茂sos europeus i no europeus, entre ells Xina, Jap贸, Singapur, 脥ndia, Brasil, EUA i Austr脿lia.

El jurat dels premis ha estat presidit per Arch. Riccardo Dalla Negra i per altres arquitectes ja consagrats, com Francisco Javier Gallego Roca (Universitat de Granada) i l’arquitecta Maria Piccarreta (superintendent d’Arqueologia, Belles arts i Paisatge de les prov铆ncies de Brindisi, Lecce i Taranto), entre d’altres.

A m茅s de la Medalla d’or per a Toni Giron猫s, el jurat del premi ha atorgat tres medalles de plata ex aequo per als estudis italians de Maura Manzelle i Carafa-Guadagno i per a l’estudi de Calif貌rnia de Marcy Wong i Donn Logan. I vuit mencions d’honor per a projectes internacionals d’Alemanya, Espanya, 脥ndia, Brasil i Irlanda.

Aquest premi s’uneix als anteriors guardons obtinguts per Giron猫s gr脿cies a l’excel路lent tasca arquitect貌nica realitzada a l’assentament rom脿 de Can Tac贸. L’any 2013 la seva intervenci贸 al jaciment va resultar premiada en la XII Bienal Espa帽ola de Arquitectura y Urbanismo dins la categoria Ciudad y Paisaje. El mateix any va resultar finalista als Premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme, on va guanyar el Premi d’Opini贸 del p煤blic.

El lliurament de premis del certamen Domus Fassa Bortolo es dur脿 a terme el 21 de mar莽, durant l’acte d’obertura de l’Exposici贸 Internacional de Restauraci贸, Museus i empreses culturals al Palazzo Tassoni Estense, seu del Departament d’Arquitectura de la Universitat de Ferrara.