LES PINTURES MURALS ROMANES AL PROGRAMA PLANETA CANALLA

El passat 10 de gener de 2017 el programa infantil de Vallès Visió i VOTV Planeta Canalla va emetre un reportatge dedicat a la feina que les restauradores Débora Iglesias i Isabel Parra duen a terme al Museu de Montmeló per restaurar uns estucs pertanyents a la col·lecció de pintura mural romana de primer estil pompeià del jaciment arqueològic de Can Tacó (Mons Observans).

En aquesta ocasió els reporters van ser l’Héctor i la Clàudia, dos infants de 10 anys de l’escola Sant Jordi de Montmeló que volien conèixer de primera mà l’ofici de restaurador. Els infants van entrevistar les restauradores, que els van explicar com és aquesta feina i què s’ha d’estudiar per treballar-hi. També van poder veure les pintures ja restaurades que s’exposen a les vitrines del museu i fins i tot van experimentar amb les seves pròpies mans com es netegen els petits fragments d’estuc per eliminar les concrecions i la pols acumulades durant els més de dos mil anys que han estat enterrats sota terra. Van comprovar com n’és de laboriosa aquesta tasca que ens permet tornar a la vida objectes del nostre passat.

Planeta Canalla és un programa de caire familiar produït conjuntament per les dues televisions públiques de la comarca (Vallès Oriental Televisió i Vallès Visió) en col·laboració amb la Xarxa de Televisions Locals. Dirigit per Manel Carvajal i Albert Jordana i presentat per Rafa Navarro, ha fomentat, des dels seus inicis, la participació dels infants, que en són els veritables protagonistes.

Per veure el reportatge cliqueu aquí. Us ho recomanem de totes totes!