LES PINTURES MURALS ROMANES AL PROGRAMA PLANETA CANALLA

El passat 10 de gener de 2017 el programa infantil de Vall猫s Visi贸 i VOTV Planeta Canalla va emetre un reportatge dedicat a la feina que les restauradores D茅bora Iglesias i Isabel Parra duen a terme al Museu de Montmel贸 per restaurar uns estucs pertanyents a la col路lecci贸 de pintura mural romana de primer estil pompei脿 del jaciment arqueol貌gic de Can Tac贸 (Mons Observans).

En aquesta ocasi贸 els reporters van ser l’H茅ctor i la Cl脿udia, dos infants de 10 anys de l’escola Sant Jordi de Montmel贸 que volien con猫ixer de primera m脿 l’ofici de restaurador. Els infants van entrevistar les restauradores, que els van explicar com 茅s aquesta feina i qu猫 s’ha d’estudiar per treballar-hi. Tamb茅 van poder veure les pintures ja restaurades que s’exposen a les vitrines del museu i fins i tot van experimentar amb les seves pr貌pies mans com es netegen els petits fragments d’estuc per eliminar les concrecions i la pols acumulades durant els m茅s de dos mil anys que han estat enterrats sota terra. Van comprovar com n’茅s de laboriosa aquesta tasca que ens permet tornar a la vida objectes del nostre passat.

Planeta Canalla 茅s un programa de caire familiar produ茂t conjuntament per les dues televisions p煤bliques de la comarca (Vall猫s Oriental Televisi贸 i Vall猫s Visi贸) en col路laboraci贸 amb la Xarxa de Televisions Locals. Dirigit per Manel Carvajal i Albert Jordana i presentat per Rafa Navarro, ha fomentat, des dels seus inicis, la participaci贸 dels infants, que en s贸n els veritables protagonistes.

Per veure el reportatge cliqueu aqu铆. Us ho recomanem de totes totes!