convivium nits a la romana 2018

LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA 2018 HAN ARRIBAT A LA SEVA FI

La sisena edició de les Nits d’Estiu a la Romana a Mons Observans es va cloure el dissabte 21 de juliol amb el tradicional convivium que, enguany, a causa de les inclemències metereològiques, es va celebrar a la sala polivalent de la Torreta, a Montmeló. Prop d’un centenar de persones van participar d’aquest sopar degustació de cuina romana que, any rere any, sorprèn els comensals amb receptes originals extretes del llibre De re coquinaria, de M.G.Apicius. La sala es va decorar expressament per l’ocasió amb una lluna gegant que rememorava les nits de Mons Observans i un triclini d’estiu presidit per l’equip d’actors del jaciment, que actuaren en qualitat d’amfitrions i, tal com es feia a l’època romana, convidaren al públic a participar en diversos brindis i libacions en honor als déus de la llar. Acabat el sopar es va celebrar la comissatio, una sobretaula amenitzada amb pinzellades de música, dansa, jocs i literatura que es va perllongar fins ben entrada la mitja nit.

Com cada any, les diverses activitats programades dins les Nits d’Estiu a la Romana han reunit nombroses persones procedents de diverses poblacions de la comarca. A més de Montmeló i Montornès, hi ha participat públic provinent de Granollers, Vilanova, Mollet, Parets, Martorelles, Sant Fost, la Garriga, Cànoves i Sant Antoni de Vilamajor i de més enllà del Vallès, de Barcelona, Santa Coloma, l’Hospitalet i Mataró.

Després del parèntesi estival el jaciment tornarà a obrir les portes el diumenge16 de setembre amb diverses activitats adreçades, principalment, al públic familiar. A més de la visita teatralitzada i el ja tradicional taller d’arqueologia destinat als nens i les nenes fins a 12 anys d’edat, s’organitarà un esmorzar romà teatralitzat per a tots els públics. Us hi esperem!