L’arquitecte Toni Gironès a Mons Observans

El diumenge 15 d’abril, a la una del migdia, l’arquitecte Toni Gironès Saderra visitarà Mons Observans per impartir una xerrada sobre el projecte de rehabilitació del jaciment, recentment guardonat amb la medalla d’or del Premi Internacional d’Arquitectura Domus Fassa Bortolo de la Universitat de Ferrara. La conferència, intitulada «El procés de posada en valor de Mons Observans. Un projecte premiat» reproduïrà la classe magistral que l’arquitecte va pronunciar el proppassat 21 de març al Palazzo Tassoni Estense, seu del Departament d’Arquitectura de la Universitat de Ferrara, amb motiu de la concessió del premi.

L’arquitecte ja havia rebut prèviament diversos premis pel projecte, entre els quals destaca la Bienal Española d’Arquitectura y Urbanismo, que va guanyar l’any 2013 dins la categoria Ciudad y Paisaje. Aquell mateix any també va resultar finalista als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, on va guanyar el Premi del Públic. L’any 2014 va resultar finalista als Premis Piranesi de Roma i l’any 2015 fou nominat als premis de la Unió Europea Mies Van Der Rohe Award.

La xerrada s’emmarca dins els actes del Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics a Mons Observans, que començarà a les 11 del matí amb una visita teatralitzada al recinte arqueològic. A les 12 del migdia els Gegants de Montmeló, acompanyats dels seus grallers, celebraran una ballada commemorativa a l’esplanada d’entrada al jaciment. A més, durant tot el matí s’organitzaran tallers d’arqueologia per als més menuts. Us hi esperem!