EL MUSEU DE MONTMELÓ I L’ASSENTAMENT ROMÀ DE MONS OBSERVANS PARTICIPEN A LA MAGNA CELEBRATIO

Per segon any consecutiu el Museu Municipal de Montmeló i l’assentament romà de Mons Observans han estat convidats a participar al festival romà Magna Celebratio, que se celebra a la ciutat de Badalona entre els dies 24 i 27 d’abril. El festival, que enguany arriba a la seva desena edició, està organitzat pel Museu de Badalona i, any rere any, s’ha anat consolidant com un dels festivals romans més rellevants de Catalunya i de la península ibèrica.

Els dissabte 26 i el diumenge 27 el festival acollirà un espai destinat a la promoció dels principals museus del país que conserven fons d’època romana. Aquest any hi seran presents el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) en representació d’Arqueoxarxa (la xarxa de museus i jaciments arqueològics de Catalunya), el MAC-Empúries, el Parc Arqueològic de Guissona, el Museu de Montmeló i l’assentament romà de Mons Observans, el Museu de Granollers, el Museu de Premià de Mar i la Cella Vinaria de Teià. També hi serà representada la Villa de la Olmeda, de Palència i el Museu d’Almedinilla, de Còrdova. Els estands dels museus estaran ubicats just davant del Museu de Badalona, al carrer del Pare Claret.

La celebració d’aquest festival us ofereix una oportunitat excel·lent per conèixer Badalona i per descobrir el seu museu (recentment remodelat) i els espais arqueològics de l’antiga ciutat romana de Baetulo. Us hi esperem!