Conclou l’edici√≥ 2022 de les Nits a la Romana del jaciment del Mons Observans

 

Aquest mes de juliol s’ha celebrat al Mons¬†Observans¬†la desena edici√≥ del certamen ¬ęLes Nits d’Estiu¬†a la Romana¬Ľ. Des del seu inici aquestes jornades han esdevingut un referent cultural a la zona, oferint diferents activitats emmarcades en l’inigualable entorn d’un jaciment rom√† cabdal per entendre la romanitzaci√≥ del pa√≠s.

El tret de sortida el van donar el dia 7 de juliol els clubs de lectura de les biblioteques de Montmel√≥ i Montorn√®s del Vall√®s amb ¬ęLa hist√≤ria novel¬∑lada¬Ľ, on l’escriptora Teresa Sagrera va respondre a totes les preguntes de les lectores i lectors de la seva obra ¬ęCabells de gebre: Per bruixa i metzinera¬Ľ.

El dia 9 de juliol m√©s de quaranta persones van poder gaudir d'¬ĽAmor a Roma¬Ľ, un concert de cant l√≠ric presentat per la pianista¬†Vivina¬†Salisi¬†on les sopranos¬†Bel√©n¬†Garcia i Maria¬†Pitarch¬†juntament amb les¬†mezzoropranos¬†Marta Roca i Maria¬†Isidoro¬†van submergir a tots els assistents en l’apassionant m√≥n de l’√≤pera, amb un recull d’√†ries i duets evocadors del m√≥n cl√†ssic.

El 16 de juliol la sommelier Rebeca Ruiz va oferir un¬†Enotast¬†amb vins dels cellers¬†Testuan¬†i De les Aus de D.O¬†Alella acompanyats amb un¬†maridatge, a c√†rrec del restaurant La¬†Gourmet-Teca, de dues tapes d’alta cuina.

La cloenda, tamb√© va tindre un toc gastron√≤mic. En aquest cas parlem de l’esperad√≠ssim ¬ęConvivium¬Ľ del Mons¬†Observans. Gaireb√© cent persones van¬†poder degustar¬†una selecci√≥¬†dels plats, que el cuiner¬†Apici¬†va reunir en el seu llibre ¬ęDe re¬†coquinaria¬ę al segle I dC, feta pel restaurant Can¬†Candelich. El sopar, tal com marca la tradici√≥, fou ser teatralitzat i va tenir totes les explicacions hist√≤riques i t√®cniques de mans de l’empresa¬†Kuanum¬†El sopar, tal com marca la tradici√≥, fou ser teatralitzat i va tenir totes les explicacions hist√≤riques i t√®cniques de mans de l’empresa¬†Kuanum. Enguany l’activitat no es va fer al Mons¬†Observans¬†pr√≤piament dit, l’activaci√≥ del pla Alfa 3 activat per part de la Generalitat de Catalunya va for√ßar a celebrar-lo als jardins del centre cultural de¬†La¬†Torreta.

Entre totes les activitats s’ha aconseguit aplegar prop de dues-centes persones. Els organitzadors del certamen, el van qualificar de molt exit√≥s i van voler donar les gr√†cies a tot l’equip t√®cnic que ha fet possible dur a terme les activitats, aix√≠ com agrair als artistes participants la seva il¬∑lusi√≥ i esfor√ß perqu√® la cultura no s’aturi mai i a tots els assistents per la confian√ßa atorgada.

 

 

¬ęLa hist√≤ria novel¬∑lada¬Ľ amb Teresa Sagrera.

Recital d’√≤pera ¬ęAmor a Roma¬Ľ.

Convivium 2022.