espectacle titelles la genovesa

CONCLOU 8ª EDICIÓ DE LES NITS A LA ROMANA DEL JACIMENT MONS OBSERVANS

Els dies 10 i 11 de juliol es va celebrar al Mons Observans la vuitena edició del certamen «Les Nits d’Estiu a la Romana». Des del seu inici aquestes jornades han esdevingut un referent cultural a la zona, oferint diferents activitats emmarcades en l’inigualable entorn d’un jaciment romà cabdal per entendre la romanització del país.

Aquest any les condicions extraordinàries degudes a l’alerta sanitària produïda per la COVID-19, han obligat els organitzadors a modificar les activitats i el calendari, però res ha pogut evitar que les més de 80 persones assistents als actes programats, poguessin gaudir de dues tardes plenes de cultura i patrimoni.

El tret de sortida el va donar Joan Rioné de la companyia teatral La Genovesa, amb una xerrada teatralitzada sobre els titelles a l’antiguitat i l’ofici de titellaire.

La cloenda va venir de mans de la pianista Vivina Salisi i el baríton Oriol Mallart, presentant als assistents el concert «A les Ordres de Júpiter, cants de guerra i cants d’amor», oferint una acurada selecció d’àries de diferents òperes d’autors tan importants com Vivaldi, Mozart, Haendel, Purcell, Boito, Hahn o Donizetti, totes elles inspirades de forma evocadora vers la cultura grecollatina.

Els organitzadors del certamen volen donar les gràcies a tot l’equip tècnic que ha fet possible realitzar les activitats amb les mesures sanitàries necessàries. I també agrair als artistes participants la seva il·lusió i esforç perquè la cultura no s’aturi mai i a tots els assistents per la confiança atorgada.