nits d'estiu a la romana 17

COMENCEN LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA A MONS OBSERVANS

Aquesta setmana es d贸na el tret de sortida a la cinquena edici贸 de les Nits d’Estiu a la Romana a Mons Observans, que, com cada any, arriben amb un programa farcit d’activitats a la fresca inspirades en l’猫poca romana.

La hist貌ria novel路lada: Coia Valls

El dijous 6 de juliol a les 7 de la tarda l’escriptora Coia Valls presentar脿 la seva darrera novel路la 芦Etheria禄, que narra el xoc que es va produir la segle IV despr茅s de Crist entre la cultura romana i la cristiana i que havia d’aconduir a la desaparici贸 del culte als d茅us del pante贸 rom脿. L’escriptora, que ha rebut diversos guardons de novel路la hist貌rica, compartir脿 la seva experi猫ncia novel路l铆stica amb els membres dels clubs de lectura de les biblioteques de Montorn猫s del Vall猫s i de Montmel贸, que han escollit el seu llibre com a cloenda del curs 2016/2017. Al final de la tert煤lia l’actriu Elena Cod贸 far脿 una lectura dramatitzada d’alguns passatges seleccionats de la novel路la.

Quo no vadis

El dissabte 8 de juliol a les 8 del vespre la companyia teatral La Pera Llimonera presentar脿 el seu espectacle Quo no vadis, que narra la coneguda hist貌ria de Marc Antoni i Cle貌patra en clau de clown. La com猫dia, interpretada per Sergi Casanovas i Pere Romagosa i dirigida per Toni Alb脿, fou estrenada l’any 1995 amb un gran 猫xit de p煤blic. L’any 2016 va tornar als escenaris amb una nova posada en escena m茅s divertida encara que l’anterior.

88 infinits

El 14 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre, ser脿 el torn d’observar el cel d’estiu per descobrir-hi estrelles i constel路lacions de la m脿 del polifac猫tic artista Arnau Vilardeb貌. L’actor, gran expert en mitologia cl脿ssica, presentar脿 el seu espectacle 88 infinits, en el qual narrar脿, en clau d’humor, els mites grecs que han donat nom a les principals constel路lacions de la nostra gal脿xia. L’espectacle fou estrenat l’any 2009 a CosmoCaixa i des d’aleshores no ha deixat de fascinar al p煤blic avid贸s de con猫ixer els mites que s’amaguen darrere les constel路lacions. En acabar l’espectacle, si el temps ho permet, es far脿 una sessi贸 d’observaci贸 dirigida pel mateix Arnau Vilardeb貌 per intentar veure la pluja d’estels de la constel路laci贸 de Perseu (Perseides) i altres estrelles a ull nu.

Convivium

El 22 de juliol a 2/4 de 10 del vespre se celebrar脿 el tradicional convivium que, any rere any, serveix de cloenda a les nits d’estiu de Mons Observans. Es tracta d’un sopar degustaci贸 de cuina romana que enguany servir脿 el restaurant Can Candelich de Samal煤s amb un men煤 inspirat en el receptari de M.G. Apicius, cuiner de l’antiga Roma Imperial. El sopar se celebrar脿 a l’aire lliure, a l’esplanada que es troba l’entrada del recinte arqueol貌gic i comptar脿 amb la pres猫ncia de l’equip d’actors del jaciment, que presidiran el convivium en un triclini d’estiu muntat expressament per l’ocasi贸. Tamb茅 hi participaran els arque貌legs de KuanUm, que explicaran com se celebrava un banquet a l’猫poca romana.

Us hi esperem!

Inscripci贸