nits d'estiu a la romana 17

COMENCEN LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA A MONS OBSERVANS

Aquesta setmana es dóna el tret de sortida a la cinquena edició de les Nits d’Estiu a la Romana a Mons Observans, que, com cada any, arriben amb un programa farcit d’activitats a la fresca inspirades en l’època romana.

La història novel·lada: Coia Valls

El dijous 6 de juliol a les 7 de la tarda l’escriptora Coia Valls presentarà la seva darrera novel·la “Etheria”, que narra el xoc que es va produir la segle IV després de Crist entre la cultura romana i la cristiana i que havia d’aconduir a la desaparició del culte als déus del panteó romà. L’escriptora, que ha rebut diversos guardons de novel·la històrica, compartirà la seva experiència novel·lística amb els membres dels clubs de lectura de les biblioteques de Montornès del Vallès i de Montmeló, que han escollit el seu llibre com a cloenda del curs 2016/2017. Al final de la tertúlia l’actriu Elena Codó farà una lectura dramatitzada d’alguns passatges seleccionats de la novel·la.

Quo no vadis

El dissabte 8 de juliol a les 8 del vespre la companyia teatral La Pera Llimonera presentarà el seu espectacle Quo no vadis, que narra la coneguda història de Marc Antoni i Cleòpatra en clau de clown. La comèdia, interpretada per Sergi Casanovas i Pere Romagosa i dirigida per Toni Albà, fou estrenada l’any 1995 amb un gran èxit de públic. L’any 2016 va tornar als escenaris amb una nova posada en escena més divertida encara que l’anterior.

88 infinits

El 14 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre, serà el torn d’observar el cel d’estiu per descobrir-hi estrelles i constel·lacions de la mà del polifacètic artista Arnau Vilardebò. L’actor, gran expert en mitologia clàssica, presentarà el seu espectacle 88 infinits, en el qual narrarà, en clau d’humor, els mites grecs que han donat nom a les principals constel·lacions de la nostra galàxia. L’espectacle fou estrenat l’any 2009 a CosmoCaixa i des d’aleshores no ha deixat de fascinar al públic avidós de conèixer els mites que s’amaguen darrere les constel·lacions. En acabar l’espectacle, si el temps ho permet, es farà una sessió d’observació dirigida pel mateix Arnau Vilardebò per intentar veure la pluja d’estels de la constel·lació de Perseu (Perseides) i altres estrelles a ull nu.

Convivium

El 22 de juliol a 2/4 de 10 del vespre se celebrarà el tradicional convivium que, any rere any, serveix de cloenda a les nits d’estiu de Mons Observans. Es tracta d’un sopar degustació de cuina romana que enguany servirà el restaurant Can Candelich de Samalús amb un menú inspirat en el receptari de M.G. Apicius, cuiner de l’antiga Roma Imperial. El sopar se celebrarà a l’aire lliure, a l’esplanada que es troba l’entrada del recinte arqueològic i comptarà amb la presència de l’equip d’actors del jaciment, que presidiran el convivium en un triclini d’estiu muntat expressament per l’ocasió. També hi participaran els arqueòlegs de KuanUm, que explicaran com se celebrava un banquet a l’època romana.

Us hi esperem!

Inscripció