CLOENDA DE LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA

El programa de les Nits d’estiu a la romana 2014 ha arribat a la seva fi. Dissabte passat es va celebrar el sopar de cloenda o convivium amb l’assist猫ncia de m茅s de 80 persones que van degustar diversos plats caracter铆stics de la cuina de l’antiga Roma excel路lentment preparats pels arque貌legs de KuanUm seguint el receptari d’Apici. Entre els plats degustats van destacar les amanides (herbae rusticae), els ous de guatlla amb vinagreta de garum (oua coturnici in oxygarum) i el pernil cuit amb castanyes (pernam cerretani sus ex Priapii fructis). Les postres van consistir en una refrescant compota de poma amb menta (malum coctum) servida en record de Josep Barber脿, que fou un dels primers arque貌legs en excavar el jaciment l’any 1947. De forma pr猫via al convivium es va dur a terme una visita teatralitzada al recinte arqueol貌gic, amb les estructures arqueol貌giques ambientades amb il路luminaci贸 arquitectural.