ARRIBA L’ESTIU A MONS OBSERVANS

Aquest proper dissabte 2 de juny, Mons Observans donarà el tret de sortida a la temporada d’estiu amb el programa de visites Mons Observans cap al tard, que constitueix una oportunitat única de gaudir de la màgia del capvespre en l’entorn incomparable del jaciment. Com en les darreres edicions, el programa, que se celebrarà els dies 2 i 9 de juny, combina la visita teatralitzada al recinte arqueològic amb un taller que enguany se centrarà en un dels jocs més populars de l’antiguitat: les tabes (tali), precedents dels daus.

El taller, intitulat «Els emperadors també hi jugaven» explicarà les diverses maneres de jugar a les tabes, conegudes a partir dels textos clàssics i dels testimonis arqueològics recuperats arreu de l’imperi romà (escultures, peces de joc, etc.). Els participants podran provar les seves habilitats per tirar les tabes i practicar la millor tirada (iactus veneris), en la qual cada taba mostrava una cara diferent. El taller finalitzarà amb un tast de vi de roses elaborat a partir d’un recepta del cuiner romà M.G.Apicius.

Tal com és habitual, el tercer cap de setmana de mes (concretament el dissabte 16 de juny) estarà dedicat al públic familiar, amb activitats especialment destinades als infants i joves d’entre 3 i 12 anys (Mons Observans en família). La proposta també combina la visita teatralitzada amb un taller (en aquest cas el taller d’arqueologia) i es complementarà amb un berenar romà servit pel restaurant Can Candelich. Aquest mateix dissabte, a les 21,30 h, se celebrarà la ja tradicional Marxa nocturna de Sant Joan que, organitzada pel Club Atletisme Montornès, acabarà amb una visita lliure al jaciment de Mons Observans il·luminat.

Finalment, durant el mes de juliol se celebrarà la sisena edició de les Nits d’estiu a la romana, amb un interessant programa d’activitats (tertúlies literàries, observació d’estrelles i costel·lacions, tast de cuina romana, etc.) que tenen com a fil conductor l’antiguitat clàssica. La novetat d’enguany serà un espectacle de petit format (Gladius i Medulina) inspirat en el teatre de titelles romà i produït per la companyia genovesa de teatre.

Us hi esperem!