mons observans cap al tard17

UNA TEMPORADA DE PRIMAVERA-ESTIU PLENA D’ACTIVITATS A MONS OBSERVANS

Amb l’arribada del bon temps l’assentament romà de Mons Observans dóna el tret de sortida a una temporada de primavera-estiu plena d’activitats adreçades a tots els públics: tertúlies literàries, representacions teatrals, observacions d’estrelles i constel·lacions i tallers de tota mena complementaran les tradicionals visites guiades i teatralitzades per gaudir de la nostra història en el marc incomparable del jaciment.

Dia Internacional dels Museus

La primera cita d’aquesta nova temporada serà el diumenge 21 de maig. Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus s’ha organitzat una jornada de portes obertes que, sota el lema Floralia, us permetrà descobrir com se celebraven a l’antiga Roma les festes en honor a Flora, la deessa de les flors i la vegetació. Els més menuts (i també els grans que així ho desitgin) podran confeccionar-se la seva pròpia corona de flors “a la romana” i passejar-se pel jaciment en companyia de Sàlvia Estàlvia, que els mostrarà les antigues estances del seu palau. Per als amants de la fotografia s’ha organitzat el taller “Pantones naturals i altres invents” destinat a aconseguir imatges impactants de la flora que ens envolta utilitzant invents casolans ideats pel fotògraf Joel Mesas.

Mons Observans cap al tard

El darrer cap de setmana de maig començarà el cicle de visites Mons Observans cap al tard, durant el qual el jaciment es podrà visitar en horari de tarda/vespre tots els dissabtes des del 27 de maig fins al 17 de juny. Cada dissabte es farà una única visita teatralitzada de 19 h a 20:30 h i, a continuació, un taller degustació de vi romà (“De vi, de roses i de Roma”) per descobrir tots els secrets de la preparació del vi a l’època romana. Les visites en horari de diumenge al matí es remprendran a partir del mes de setembre.

Nits d’Estiu a la Romana

Durant el mes de juliol se celebrarà una nova edició de les Nits d’Estiu a la Romana, amb diverses activitats programades pels dies 6, 8, 14 i 22 de juliol. El dijous 6, a les 7 de la tarda, l’escriptora Coia Valls impartirà una xerrada a l’entorn de la seva novel·la “Etheria”, ambientada al segle IV de C. La xerrada ha estat organitzada en col·laboració amb els Clubs de lectura de les biblioteques de Montmeló i Montornès del Vallès com a cloenda del curs 2016 / 2017 però està oberta a tothom que vulgui participar-hi. El dissabte 8 de juliol, a les 8 de la tarda, serà el torn de Quo No Vadis, una comèdia hilarant ambientada al segle I abans de Crist que narra les peripècies de dos pintors que es veuen obligats a representar la història de Marc Antoni i Cleòpatra. La comèdia està interpretada pels actors Sergi Casanovas i Pere Romagosa sota la direcció de Toni Albà. El divendres 14, a 2/4 de 10 del vespre, l’actor Arnau Vilardebò representarà 88 Infinits, un espectacle fascinant i ple d’humor per descobrir els mites clàssics que s’amaguen darrere les constel·lacions del cel d’estiu. En acabar l’espectacle, si el temps ho permet, es farà una sessió d’observació d’estrelles i constel·lacions dirigida pel mateix Arnau Vilardebò. I finalment, el dissabte 22, a 2/4 de 10 del vespre, se celebrarà la cloenda de les Nits d’Estiu amb el ja tradicional Convivium, un sopar degustació de cuina romana que estarà amenitzat amb les explicacions dels arqueòlegs de Kuanum, especialistes en arqueogastronomia. En acabar el sopar (11 de la nit) es farà una visita teatralitzada nocturna al jaciment il·luminat.

Us convidem a gaudir d’aquestes activitats i a conèixer les instal·lacions renovades del jaciment, com la nova maqueta interpretativa instal·lada a l’entrada del recinte arqueològic o les grades de l’esplanada de la font, que han estat ampliades per millorar-ne la capacitat i l’espai disponible per la celebració d’espectacles i altres activitats de petit format a l’aire lliure.

Us hi esperem!

Inscripció