mons observans cap al tard17

UNA TEMPORADA DE PRIMAVERA-ESTIU PLENA D’ACTIVITATS A MONS OBSERVANS

Amb l’arribada del bon temps l’assentament rom脿 de Mons Observans d贸na el tret de sortida a una temporada de primavera-estiu plena d’activitats adre莽ades a tots els p煤blics: tert煤lies liter脿ries, representacions teatrals, observacions d’estrelles i constel路lacions i tallers de tota mena complementaran les tradicionals visites guiades i teatralitzades per gaudir de la nostra hist貌ria en el marc incomparable del jaciment.

Dia Internacional dels Museus

La primera cita d’aquesta nova temporada ser脿 el diumenge 21 de maig. Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus s’ha organitzat una jornada de portes obertes que, sota el lema Floralia, us permetr脿 descobrir com se celebraven a l’antiga Roma les festes en honor a Flora, la deessa de les flors i la vegetaci贸. Els m茅s menuts (i tamb茅 els grans que aix铆 ho desitgin) podran confeccionar-se la seva pr貌pia corona de flors 芦a la romana禄 i passejar-se pel jaciment en companyia de S脿lvia Est脿lvia, que els mostrar脿 les antigues estances del seu palau. Per als amants de la fotografia s’ha organitzat el taller 芦Pantones naturals i altres invents禄 destinat a aconseguir imatges impactants de la flora que ens envolta utilitzant invents casolans ideats pel fot貌graf Joel Mesas.

Mons Observans cap al tard

El darrer cap de setmana de maig comen莽ar脿 el cicle de visites Mons Observans cap al tard, durant el qual el jaciment es podr脿 visitar en horari de tarda/vespre tots els dissabtes des del 27 de maig fins al 17 de juny. Cada dissabte es far脿 una 煤nica visita teatralitzada de 19 h a 20:30 h i, a continuaci贸, un taller degustaci贸 de vi rom脿 (芦De vi, de roses i de Roma禄) per descobrir tots els secrets de la preparaci贸 del vi a l’猫poca romana. Les visites en horari de diumenge al mat铆 es remprendran a partir del mes de setembre.

Nits d’Estiu a la Romana

Durant el mes de juliol se celebrar脿 una nova edici贸 de les Nits d’Estiu a la Romana, amb diverses activitats programades pels dies 6, 8, 14 i 22 de juliol. El dijous 6, a les 7 de la tarda, l’escriptora Coia Valls impartir脿 una xerrada a l’entorn de la seva novel路la 芦Etheria禄, ambientada al segle IV de C. La xerrada ha estat organitzada en col路laboraci贸 amb els Clubs de lectura de les biblioteques de Montmel贸 i Montorn猫s del Vall猫s com a cloenda del curs 2016 / 2017 per貌 est脿 oberta a tothom que vulgui participar-hi. El dissabte 8 de juliol, a les 8 de la tarda, ser脿 el torn de Quo No Vadis, una com猫dia hilarant ambientada al segle I abans de Crist que narra les perip猫cies de dos pintors que es veuen obligats a representar la hist貌ria de Marc Antoni i Cle貌patra. La com猫dia est脿 interpretada pels actors Sergi Casanovas i Pere Romagosa sota la direcci贸 de Toni Alb脿. El divendres 14, a 2/4 de 10 del vespre, l’actor Arnau Vilardeb貌 representar脿 88 Infinits, un espectacle fascinant i ple d’humor per descobrir els mites cl脿ssics que s’amaguen darrere les constel路lacions del cel d’estiu. En acabar l’espectacle, si el temps ho permet, es far脿 una sessi贸 d’observaci贸 d’estrelles i constel路lacions dirigida pel mateix Arnau Vilardeb貌. I finalment, el dissabte 22, a 2/4 de 10 del vespre, se celebrar脿 la cloenda de les Nits d’Estiu amb el ja tradicional Convivium, un sopar degustaci贸 de cuina romana que estar脿 amenitzat amb les explicacions dels arque貌legs de Kuanum, especialistes en arqueogastronomia. En acabar el sopar (11 de la nit) es far脿 una visita teatralitzada nocturna al jaciment il路luminat.

Us convidem a gaudir d’aquestes activitats i a con猫ixer les instal路lacions renovades del jaciment, com la nova maqueta interpretativa instal路lada a l’entrada del recinte arqueol貌gic o les grades de l’esplanada de la font, que han estat ampliades per millorar-ne la capacitat i l’espai disponible per la celebraci贸 d’espectacles i altres activitats de petit format a l’aire lliure.

Us hi esperem!

Inscripci贸